torsdag 13 mars 2014

GORGONZOLAFYLLD LAX & SHERRYSÅS . 4 PORT .

mmm... så gott !
Tacksam bjudrätt , Laxen kan göras helt klar
och bara gratineras medan potatisen kokar
och såsen värms .

4 portionsbitar  LAXFILE  125 g
150 g Gorgonzola
SÅS:
100 g färsk svamp
2 msk smör
1 msk vetemjöl
3/4 dl sherry
2 tärningar hönsbuljong
4 dl CREME FRAICHE
2 msk hackad persilja

GARNERING:
Några skalade räkor
citronskivor

SERVERING:
Pressad potatis
gröna bönor
UGN.200 GRADER.

Så här gör DU:
TINA djupfryst Lax .
Lägg laxbitarna på ett bakpapper i 
en ugnssäker form.
Skär en skåra i varje bit och fyll med
Gorgonzola .
Tillaga mitt i ugnen 15 - 20 minuter .
SÅS:
ANSA svampen och skär den i skivor.
Stek den i smör i en kastrull .
Pudra över mjölet och blanda .
Tillsätt resten av ingredienserna utom
persilja och låt såsen sjuda under omrörning
några minuter .
Smaka av med salt och peppar.
Blanda ner persilja.
GARNERA Laxen med räkor och citron
inför serveringen .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: