Detta är ett snabb-bröd, inte alls dumt .
4 dl grovt RÅGMJÖL
4 dl vetemjöl
1 dl havregryn(jag tog fiberhavregryn)
2 tsk linfrö
1 msk solroskärnor
1/2 dl sirap
1 dl lingonsylt
2 1/2 tsk Bikarbonat 1 tsk salt
4 dl mjölk
UGN:150 GRADER 50 - 55 MINUTER
Så här gör DU:
BLANDA alla torra ingredienser.
Tillsätt lingonen , sirapen och sist mjölken .
HÄLL smeten i en smord form.
Sätt in det i ugnen på 150 grader .
(lite under mittenläge)
Brödet blir bäst om DU skär det först nästa dag.
Förvara inlindat i duk , gärna i en plastpåse.
LYCKA TILL !
torsdag 13 mars 2014
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar