Den här ska jag göra till min granne idag .
2 ägg
knappt 2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
100 g smält smör/margarin
GLASYR:
50 g smör /margarin
1/2 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse flagad mandel
Så här gör DU:
VISPA ägg och socker tills det pöser -
bäst är att använda elvisp.
Tillsätt mjölet , som först blandats med
bakpulvret.
Blanda även ner mjölken och sist smält ,
avsvalnat fett .
HÄLL smeten i en väl smord och mjölad
eller bröad form och
GRÄDDA kakan i 175 graders ugnsvärme
ca 25 minuter .
GÖR under tiden glasyren genom att lägga
alla ingredienser i en liten kastrull .
Värm det hela försiktigt , men LÅT DET INTE
KOMMA I KOKNING FÖR DÅ KAN
GLASYREN SOCKRA SIG .
BRED ut glasyren över den knappt färdiga kakan
och GRÄDDA ytterligare ca 10 minuter eller
tills glasyren fått läcker ljust brun färg.
En TOSCATÅRTA är alltid god .
Idealisk kaka att ha på lut i frysen ,
för tårtan blir som nybakad när
den tinat.
Tinas bäst i plastpåsen i rumstemperatur.
LYCKA TILL !
torsdag 13 mars 2014
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar