Hej igen !
Nu blir det fisk igen !!...
800 g LAXFILE'
1 burk ( 360 g) kräftstjärtar
DRAGONLAG:
1 liter vatten
2 tsk salt
10 svartpepparkorn
1 bit purjolök ca 10 cm
1 liten morot
5 - 6 stjälkar Dragon
4 -5 dillstjälkar
SÅS:
3dl gräddfil
3/4 dl majonnäs äkta
1 1/2 msk fransk honungssenap
3 msk hackad dill
1-2 msk hackad färsk dragon
2 - 3 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 burk (50 g) röd stenbitsrom
SÅ HÄR GÖR DU:
SKÄR bort skinnet från laxen och ta bort benen.
Skär fisken i 4 portionsbitar .
Låt vattnet koka upp med salt och pepparkorn i
en traktörpanna.
Ansa och skär purjolök och morot i och lägg dem i pannan.
LÅT lagen koka under lock ca 10 min.
Lägg i dragon- och dillstjälkar mot slutet av koktiden .
LÄGG fisken i traktörpannan och låt sjuda under lock i 6-10 min.
Låt fisken kallna i lagen .
RÖR samman ingredienserna till såsen .
Spara eventuellt lite rom till garnering.
LÅT laxen rinna av och lägg upp den på serveringsfat .
GARNERA med avrunna kräftstjärtar.
SERVERA med såsen , dillrullad potatis (färsk)
sallad och eventuellt sparrisknoppar.
( DILLRULLAD POTATIS är ett festligt tillbehör)
smält 2 msk smör i en kastrull .
Vänd ner 800 g nykokt potatis ,väl avrunnen
och 1 dl hackad dill .
Skaka kastrullen försiktigt så potatisen blir täckt av dill.
TREVLIG VALBORG!
onsdag 29 april 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar