Hej igen !
Den här måste Ni göra ..så himla gott !
4 BITAR
HÄLLEFLUNDRAFILE'ER
( ca 150 g per bit eller annan fisk som
passar att grilla)
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar - mix
GURK - och MYNTAYOGHURT:
1gurka
1/2 tsk salt
1 knippa mynta
1 vitlöksklyfta
2 dl matlagningsyoghurt
2 krm salt
1 krm peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ, kärna ur och riv gurkan på grova
sidan av ett rivjärn .
Salta lätt på den rivna gurkan och låt den sedan
rinna av i en sil ca 15 minuter.
Finstrimla myntan, skala och finhacka vitlöken
och blanda med yoghurten .
Pressa det sista vattnet ur gurkan och
vänd i den i yoghurten .
Smaka av med salt och peppar.
PENSLA fisken med oljan .
Grilla fiskbitarna på utegrill eller i grillpanna
ca 4 minuter per sida .
Krydda med salt och peppar .
SERVERA fisken nygrillad med GURK- och Myntayoghurten,
färskpotatis och en citronklyfta samt bröd .
En STOR skål med sallad passar också bra att servera till fisken .
Välj gärna olika salladssorter som rivs i mindre bitar .
Blanda gärna i en burk svarta eller röda bönor samt
en vinägrettdressing med pressad citron i stället för vinäger.
TREVLIG VALBORG !
onsdag 29 april 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar