onsdag 29 april 2015

GRILLAD HÄLLEFLUNDRA MED GURK- OCH MYNTAYOGHURT 4 PORT.

Hej  igen !

Den här måste Ni göra ..så himla gott !

4 BITAR 
HÄLLEFLUNDRAFILE'ER
( ca 150 g per bit eller annan fisk som
passar att grilla)
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar - mix

GURK - och MYNTAYOGHURT:
1gurka
1/2 tsk salt
1 knippa mynta
1 vitlöksklyfta
2 dl matlagningsyoghurt
2 krm salt
1 krm peppar

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ, kärna ur och riv gurkan på grova
sidan av ett rivjärn .
Salta lätt på den rivna gurkan och låt den sedan
rinna av i en sil ca 15 minuter.
Finstrimla  myntan, skala och finhacka vitlöken
och blanda med yoghurten .
Pressa det sista vattnet ur gurkan och
vänd  i den i  yoghurten .
Smaka av med salt och peppar.

PENSLA  fisken med oljan .
Grilla fiskbitarna  på utegrill eller i grillpanna
ca 4 minuter per sida .
Krydda  med salt och peppar .

SERVERA fisken  nygrillad med GURK- och Myntayoghurten,
färskpotatis och en citronklyfta samt bröd .

En STOR skål med sallad passar också bra att servera till fisken .
Välj gärna olika salladssorter som rivs i mindre bitar .
Blanda gärna i  en burk svarta eller röda bönor samt
en vinägrettdressing  med pressad citron i stället för vinäger.

TREVLIG VALBORG !

Inga kommentarer: