onsdag 29 april 2015

RULLTÅRTA MED ÄPPLE & KANEL CA 15 SKIVOR.

Hej igen !

Har DU provat kanelkokta äppelklyftor i rulltårta ?
Man tror det inte , förrän man har smakat.
Så varför inte prova ?

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
1/2 dl standardmjölk
KANELSOCKER:
1/2 msk socker +
1/2 tsk kanel
ÄPPELFYLLNING:
3 äpplen
1 kanelstång
3/4 dl socker
1 1/2 tsk citronsaft
1 tsk vatten

SÅ HÄR GÖR DU:

ÄPPELFYLLNING:
SKALA  kärna ur och dela äpplena i tunna klyftor.
Koka klyftorna mjuka utan att det blir mos
tillsammans med kanelstång , socker och  citronsaft.
TILLSÄTT eventuellt lite vatten .
Ta blandningen från värmen och låt den svalna under lock.
KAKA:
VISPA ägg och socker vitt och poröst .
Blanda  mjöl, bakpulver och kanel .
Sikta ner det i smeten .
Rör  också  ner mjölken .
BRED  ut  smeten  på  ett  bakplåtspapper  i  en  långpanna ,
ca 30x40 cm .
GRÄDDA mitt  i  ugnen  ca 5 min.
KANELSOCKER:
BLANDA socker och kanel  och strö det på rulltårtan
innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper .
Lägg på Äppelfyllningen  och rulla ihop.

HOPPAS ATT DET SMAKAR !

Inga kommentarer: