söndag 12 april 2015

SNABBA SLARVBULLAR 12 - 15 ST .

Hej !
Bröd som inte behöver knådas - låter
inte det bra !

50 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 1/2  dl havregryn
ca 9 dl  vetemjöl

Så här gör DU:
SMULA  jästen i en bunke .
Häll på fingervarmt vatten och
rör tills jästen löser sig .
ARBETA in salt ,  havregryn och mjöl .
Degen ska vara ganska lös .
Arbeta degen länge och låt den jäsa
minst en timme .
SÄTT  ugnen på 200 grader .
LÄGG upp degen på mjölat bakbord
UTAN ATT KNÅDA  .
Skär  " BULLSTORA"  bitar och lägg
över direkt  på  bakpappersklädd  plåt .
LÅT  jäsa 20  minuter .
GRÄDDA i  10 MINUTER .

Bullarna är goda att äta även utan matfett !

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: