Hej !
Bröd som inte behöver knådas - låter
inte det bra !
50 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 1/2 dl havregryn
ca 9 dl vetemjöl
Så här gör DU:
SMULA jästen i en bunke .
Häll på fingervarmt vatten och
rör tills jästen löser sig .
ARBETA in salt , havregryn och mjöl .
Degen ska vara ganska lös .
Arbeta degen länge och låt den jäsa
minst en timme .
SÄTT ugnen på 200 grader .
LÄGG upp degen på mjölat bakbord
UTAN ATT KNÅDA .
Skär " BULLSTORA" bitar och lägg
över direkt på bakpappersklädd plåt .
LÅT jäsa 20 minuter .
GRÄDDA i 10 MINUTER .
Bullarna är goda att äta även utan matfett !
LYCKA TILL!
söndag 12 april 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar