söndag 23 augusti 2015

PLOMMONPAJ 4-6 PERSONER.

HEJSAN !

En klassisk paj , lika god till kaffet som till dessert,
servera den gärna med halvsmält glass till .

PAJDEG :
3 dl vetemjöl
125 g smör /margarin
2 - 3 msk vatten

FYLLNING :
1/2 kg plommon
3 - 4 msk socker

PENSLING:
ÄGG

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA fettet i mjölet till n grynig massa.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg .
Låt den vila kallt minst en timme .
SÄTT ugnen på 225 grader och kläd en pajform
med löstagbar botten med hälften av degen.
Kärna ur frukten och lägg den i formen .
Strö på socker .
KAVLA  ut resten av degen och sporra  remsor,
som läggs som ett galler över fyllningen .
PENSLA med ägg och grädda i nedre delen av
ugnen i ca 35 minuter.

Pajen går bra att frysa  !

LYCKA TILL

Inga kommentarer: