HEJSAN !
En klassisk paj , lika god till kaffet som till dessert,
servera den gärna med halvsmält glass till .
PAJDEG :
3 dl vetemjöl
125 g smör /margarin
2 - 3 msk vatten
FYLLNING :
1/2 kg plommon
3 - 4 msk socker
PENSLING:
ÄGG
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA fettet i mjölet till n grynig massa.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg .
Låt den vila kallt minst en timme .
SÄTT ugnen på 225 grader och kläd en pajform
med löstagbar botten med hälften av degen.
Kärna ur frukten och lägg den i formen .
Strö på socker .
KAVLA ut resten av degen och sporra remsor,
som läggs som ett galler över fyllningen .
PENSLA med ägg och grädda i nedre delen av
ugnen i ca 35 minuter.
Pajen går bra att frysa !
LYCKA TILL
söndag 23 augusti 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar