torsdag 21 januari 2016
KARLSPADERGIFFLAR MED VIT CHOKLAD OCH FÄRSKOST 24 ST .
HEJSAN !
Idag blir det bull-bak, det här är ett gammaldags recept .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g JÄST, för söta degar ,
200 g SMÖR/MARGARIN ,
2 1/2 dl MJÖLK ,
1 dl STRÖSOCKER ,
2 ÄGGULOR ,
1 tsk BAKPULVER ,
1/2 tsk SALT ,
11-12 dl VETEMJÖL ,
FYLLNING :
100 g VIT CHOKLAD ,
100g PHILADELPHIAOST ,
1/2 dl FLORSOCKER ,
ca 3 dl HALLON ,
1 ÄGG till pensling .
GARNERING :
ca 100 g vit CHOKLAD ,
1 msk RAPSOLJA , FLORSOCKER .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en bunke . Smält matfettet i en kastrull .
Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli 37 grader . Till-
sätt lite av degvätskan till jästen och rör så att jästen
löser sig . Tillsätt resten av degvätskan, socker, äggulor,
bakpulver, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till
en kladdfri deg . Låt jäsa i 30 minuter .
SMÄLT chokladen över vattenbad och låt den svalna något .
Rör ner Philadelphiaost och florsocker .
TAG upp degen på mjölat bakbord och dela den i 3 delar .
Kavla ut varje del till en cirkel, ca 25 cm i diameter .
SKÄR VARJE CIRKEL i 8 TÅRTBITAR . Lägg en klick av fyllningen
där tårtbiten är som bredast . Lägg på 2-3 hallon . Rulla ihop
till gifflar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper . Låt
jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader .
PENSLA med uppvispat ägg . Grädda 8-10 minuter . SMÄLT chokladen
över vattenbad och rör ner rapsolja . Ringla chokladen över
gifflarna (om Du fryser in gifflarna - vänta med chokladen till
SERVERINGSDAGS). Sikta över florsocker .
HOPPAS ATT NI GILLAR DEM , LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar