torsdag 21 januari 2016

KARLSPADERGIFFLAR MED VIT CHOKLAD OCH FÄRSKOST 24 ST .

HEJSAN ! Idag blir det bull-bak, det här är ett gammaldags recept . HÄR ÄR RECEPTET : 50 g JÄST, för söta degar , 200 g SMÖR/MARGARIN , 2 1/2 dl MJÖLK , 1 dl STRÖSOCKER , 2 ÄGGULOR , 1 tsk BAKPULVER , 1/2 tsk SALT , 11-12 dl VETEMJÖL , FYLLNING : 100 g VIT CHOKLAD , 100g PHILADELPHIAOST , 1/2 dl FLORSOCKER , ca 3 dl HALLON , 1 ÄGG till pensling . GARNERING : ca 100 g vit CHOKLAD , 1 msk RAPSOLJA , FLORSOCKER . SÅ HÄR GÖR DU : SMULA jästen i en bunke . Smält matfettet i en kastrull . Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli 37 grader . Till- sätt lite av degvätskan till jästen och rör så att jästen löser sig . Tillsätt resten av degvätskan, socker, äggulor, bakpulver, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg . Låt jäsa i 30 minuter . SMÄLT chokladen över vattenbad och låt den svalna något . Rör ner Philadelphiaost och florsocker . TAG upp degen på mjölat bakbord och dela den i 3 delar . Kavla ut varje del till en cirkel, ca 25 cm i diameter . SKÄR VARJE CIRKEL i 8 TÅRTBITAR . Lägg en klick av fyllningen där tårtbiten är som bredast . Lägg på 2-3 hallon . Rulla ihop till gifflar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper . Låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader . PENSLA med uppvispat ägg . Grädda 8-10 minuter . SMÄLT chokladen över vattenbad och rör ner rapsolja . Ringla chokladen över gifflarna (om Du fryser in gifflarna - vänta med chokladen till SERVERINGSDAGS). Sikta över florsocker . HOPPAS ATT NI GILLAR DEM , LYCKA TILL !

Inga kommentarer: