torsdag 21 januari 2016
WIENERKAKA ca 35 RUTOR .
HEJSAN !
De här var riktigt smarriga , mmm... till Söndags-kaffet,
när svärmor kommer ?
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst för söta degar ,
2 1/2 dl rumstempererad mjölk ,
2 ägg ,
1/2 dl strösocker ,
1/2 tsk salt ,
10-11 dl vetemjöl ,
150 g smör/margarin ,
FYLLNING 1 :
150 g mandelmassa ,
75 g margarin/smör ,
FYLLNING 2 :
75 g margarin/smör ,
3/4 dl strösocker ,
1 msk vaniljsocker ,
GARNERING : 1 ägg till pensling , pärlsocker , hackad sötmandel.
SMULA jästen i en bunke . Tillsätt lite av mjölken och rör så att
jästen löser sig . Tillsätt resten av mjölken, ägg, socker, salt och
det mesta av mjölet . Tärna matfettet och tillsätt till degen .
Arbeta ihop till en kladdfri deg . Låt jäsa övertäckt 30 minuter .
TA upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar , där den ena
är något mindre än den andra . Kavla ut den minsta degen till en
rektangel , ca 30x40 cm och lägg den i en långpanna med bakplåtspapper.
Blanda mandelmassa och matfett och bred blandningen ovanpå .
KAVLA ut den andra degen till en rektangulär platta 25x60 cm .
Blanda margarin/smör , socker, vaniljsocker och bred det ovanpå .
Rulla ihop degplattan till en ganska fast rulltårta .
Dela den i 35 bitar . Lägg ut bullarna ovanpå degen i långpannan ,
5 på kortsidan och 7 på långsidan är lagom . Jäs övertäckt 30-40 min.
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
PENSLA med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och hackad mandel .
GRÄDDA ca 20 minuter . Låt WIENERKAKAN svalna och skär den i rutor .
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar