torsdag 21 januari 2016
NORSKA SKOLBULLAR 20 ST.
HEJSAN !
Denna bulle finns lite överallt i Norge .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst för söta degar ,
100 g margarin/smör ,
3 1/2 dl mjölk ,
1 dl strösocker ,
1/2 bakpulver ,
1 tsk kardemumma ,
1/2 tsk salt ,
10-10 1/2 dl vetemjöl ,
FYLLNING :
ca 2 dl vaniljkräm ,
GLASYR :
1 ägg till pensling ,
2 1/2 dl florsocker ,
1 äggvita ,
2 dl kokos .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en bunke . Smält matfettet i en kastrull .
Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli 37 grader .
Rör ner lite av degvätskan i jästen och rör så att jästen
löser sig . Tillsätt resten av degvätskan, socker, bakpulver,
kardemumma, salt, och det mesta av mjölet . Arbeta ihop till
en kladdfri deg och låt jäsa övertäckt 30 minuter .
TA UPP degen på mjölat bakbord och arbeta den något . Dela
degen i 20 delar . Rulla en bulle av varje och lägg dem på en
plåt med bakplåtspapper . Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter .
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER :
Gör en grop med pekfingret och fyll den med lite vaniljkräm .
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda 8-10 minuter .
Låt bullarna svalna på galler .
RÖR ihop florsocker och äggvita, blandningen ska vara tjock .
Pensla bullarna med florsockret och doppa i kokos .
Jättegoda , LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar