torsdag 21 januari 2016

NORSKA SKOLBULLAR 20 ST.

HEJSAN ! Denna bulle finns lite överallt i Norge . HÄR ÄR RECEPTET : 50 g jäst för söta degar , 100 g margarin/smör , 3 1/2 dl mjölk , 1 dl strösocker , 1/2 bakpulver , 1 tsk kardemumma , 1/2 tsk salt , 10-10 1/2 dl vetemjöl , FYLLNING : ca 2 dl vaniljkräm , GLASYR : 1 ägg till pensling , 2 1/2 dl florsocker , 1 äggvita , 2 dl kokos . SÅ HÄR GÖR DU : SMULA jästen i en bunke . Smält matfettet i en kastrull . Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli 37 grader . Rör ner lite av degvätskan i jästen och rör så att jästen löser sig . Tillsätt resten av degvätskan, socker, bakpulver, kardemumma, salt, och det mesta av mjölet . Arbeta ihop till en kladdfri deg och låt jäsa övertäckt 30 minuter . TA UPP degen på mjölat bakbord och arbeta den något . Dela degen i 20 delar . Rulla en bulle av varje och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper . Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter . SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER : Gör en grop med pekfingret och fyll den med lite vaniljkräm . Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda 8-10 minuter . Låt bullarna svalna på galler . RÖR ihop florsocker och äggvita, blandningen ska vara tjock . Pensla bullarna med florsockret och doppa i kokos . Jättegoda , LYCKA TILL !

Inga kommentarer: