tisdag 4 oktober 2016

MANDELKAKA MED MOROT.


HEJSAN !

Morötter i Mandelkaka ?! låter det konstigt ?
Men oj, vad gott det är och så saftig kakan blir !
En oslagbar favoritkaka, som håller sig saftig
till sista biten .

HÄR ÄR RECEPTET ;
4 äggulor ,
200 g socker (ca 2,5 dl),
rivet skal av 1 citron ,
200 g sötmandel ,
150 g rårivna MORÖTTER ,
1/2 dl VETEMJÖL ,
1 tsk bakpulver ,
4 äggvitor ,

Så här gör DU :
VISPA äggulor och socker riktigt pösigt .
Tillsätt citronskal, den malda mandeln,
morötter och mjölet blandat med bakpulvret.
Vispa Vitorna till hårt skum och vänd försiktigt
ner dem till sist .
HÄLL smeten i väl smord och bröad rund form
med löstagbar kant och GRÄDDA i 175 grader
ca 50 minuter .

KAKAN kan glaseras med florsocker utrört med
lite citronsaft och vatten .
GARNERA gärna med några citronskivor .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: