söndag 18 december 2016

FARMORS RÖDKÅL 4- 5 PORT.



     HEJSAN !

1 kg rödkål,
1 gul lök ,
4-5 fasta syrliga äpplen,
2 msk smör,
4 kryddpepparkorn,
6 kryddnejlikor,
2 msk socker,
2 msk vinäger,
1 tsk salt,
2 msk svartvinbärs GELE',
1 1/2 dl rödvin.

SÅ HÄR GÖR DU :

SKÖLJ och strimla  rödkålen fint .
Skala och skär löken i  klyftor.
Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor (med skal).

SMÄLT smöret i en rymlig, tjockbottnad kastrull.
Varva kålstrimlorna med lök och äppelklyftorna .
Krossa kryddpepparkornen .
Tillsätt dem och kryddnejlikor, socker, vinäger
och salt .

LÅT alltsammans koka sakta under lock i 30 minuter.
Rör om då och då .
Vänd ner svartvinbärs- GELE'N  och rödvinet  efter
halva tiden ,

                          GOD JUL !

Inga kommentarer: