torsdag 16 februari 2017

RISKRANS MED RÄKOR . 4 PERS.



               HEJSAN !
mmm...
Detta måste Ni bara smaka !
EN RISKRANS med smaktillsats av malda jordnötter
är en fin variant och majonnäsen och grädden ger form
och "hållfasthet" åt ris-kransen , som sedan fylls  med
räkor och sallad.
RÄTTEN ser trevlig ut och smakar LÄCKERT .

HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl långkornigt ris, vatten, salt,
1 dl vispgrädde,
1 dl majonnäs,
½ dl malda salta jordnötter,
vitpeppar och curry,

TILL FYLLNING :
400 g orensade räkor,
(200 g rensade)
1 salladshuvud,
GARNERING:
Citron,

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA riset i rikligt med saltat vatten.
Spola det kallt och låt det rinna av.
VISPA grädden och blanda den med
majonnäsen och nötterna.
Smaka av med kryddor efter behag.
RÖR ner riset och packa blandningen
i en kransform .
Ställ formen kallt minst 15 minuter.
STJÄLP upp kransen på ett serverings-
fat och fyll hålet i kransen med färska
räkor och grönsallad eller isbergssallad
i strimlor .
GARNERA med citron i skivor eller klyftor.

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: