lördag 2 september 2017

CALVADOSSTEKTA ÄPPLEN MED VANILJGLASS 4 PORT.



                 HEJSAN !

IBLAND  är det  enklaste  det  godaste -
som  den  här  desserten.
Har  man  inte  calvados  hemma  går  det
utmärkt  att  välja  en annan  spritsort,
exempelvis  mörk  rom.

HÄR  ÄR  RECEPTET:
2  stora  äpplen,  t ex Gravensteiner,
1  msk  smör,
1  tsk  malen  kanel,
2  tsk  strösocker,
2  msk  calvados,
1/2  paket  vaniljglass (1/2 liter)

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKÖLJ,  kärna  ur  och  klyfta  äpplena  tunt.
Om  Du  gör  detta  i  förväg- lägg  äpplena  i
kallt  vatten  och  stek  på  vid  servering.
STEK  äpplena  i  smöret,  tillsätt  kanel  och
socker.
TILLSÄTT  calvados  när  äpplena  börjar  mjukna,
hetta  upp  snabbt  så  att  alkoholen  kokar  bort.
SERVERA  äpplena  med  en  skopa  glass .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: