lördag 2 september 2017
CALVADOSSTEKTA ÄPPLEN MED VANILJGLASS 4 PORT.
HEJSAN !
IBLAND är det enklaste det godaste -
som den här desserten.
Har man inte calvados hemma går det
utmärkt att välja en annan spritsort,
exempelvis mörk rom.
HÄR ÄR RECEPTET:
2 stora äpplen, t ex Gravensteiner,
1 msk smör,
1 tsk malen kanel,
2 tsk strösocker,
2 msk calvados,
1/2 paket vaniljglass (1/2 liter)
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ, kärna ur och klyfta äpplena tunt.
Om Du gör detta i förväg- lägg äpplena i
kallt vatten och stek på vid servering.
STEK äpplena i smöret, tillsätt kanel och
socker.
TILLSÄTT calvados när äpplena börjar mjukna,
hetta upp snabbt så att alkoholen kokar bort.
SERVERA äpplena med en skopa glass .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar