lördag 2 september 2017

ROTSAKSFRÄS MED KORV. 4 PORT.



                  HEJSAN !

Varför  inte  passa  på  att  göra   något  gott
av  den  mjälla  vitkålen,  som  dessutom  är
himla  bra  i  pris  just  nu.

HÄR  ÄR  ETT  RECEPT :
400 g  falukorv,
ca  200 g  kålrot,
ca  1  liter  strimlad  vitkål,
1  purjolök,
salt, å peppar,
1  krm  mejram.
GARNERING :
Persilja,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKALA  och  riv  kålroten.
Strimla  vitkålen.
Ansa  och  strimla  purjolöken.
FRÄS  kålrot,  purjolök  och  vitkål
i  lite  matfett  i  en  stekpanna.
Strö  över  salt  och  kryddor.
Sänk  värmen.
DRA  skinnet  av  korven  och  skär 
den  i  skivor.
Lägg  skivorna  över  fräset.
Låt  allt  koka  på  svag  värme 
under  lock  ca  15  minuter.
GARNERA  med  persilja, 1 persilje-blad
på  varje  korvskiva.
Potatismos  eller  bakad  potatis  smakar
gott  till .

SMAKLIG  MÅLTID !

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: