lördag 2 september 2017
ROTSAKSFRÄS MED KORV. 4 PORT.
HEJSAN !
Varför inte passa på att göra något gott
av den mjälla vitkålen, som dessutom är
himla bra i pris just nu.
HÄR ÄR ETT RECEPT :
400 g falukorv,
ca 200 g kålrot,
ca 1 liter strimlad vitkål,
1 purjolök,
salt, å peppar,
1 krm mejram.
GARNERING :
Persilja,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och riv kålroten.
Strimla vitkålen.
Ansa och strimla purjolöken.
FRÄS kålrot, purjolök och vitkål
i lite matfett i en stekpanna.
Strö över salt och kryddor.
Sänk värmen.
DRA skinnet av korven och skär
den i skivor.
Lägg skivorna över fräset.
Låt allt koka på svag värme
under lock ca 15 minuter.
GARNERA med persilja, 1 persilje-blad
på varje korvskiva.
Potatismos eller bakad potatis smakar
gott till .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar