lördag 21 oktober 2017

INGEFÄRSSNITT 24 ST .



               HEJSAN !

Smaka  på  de  här  godingarna  !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2  ägg ,
1  dl  strösocker ,
1  dl  ljus  sirap ,
1  dl  STARKT  varmt  kaffe ,
100  g  smör  eller  margarin ,
2 1/2  dl  vetemjöl ,
2  tsk  bakpulver ,
1 1/2  tsk  ingefära ,
GLASYR :
3  dl  florsocker ,
4  msk  grädde ,
GARNERING :
hela  cocktailbär ,
eller  syltat  apelsinskal,

SÅ  HÄR  GÖR  DU  :
SÄTT  ugnen  på  200  grader .
KLÄD  en  liten  långpanna ,  ca  20x30 cm
med  bakplåtspapper .
VISPA  ägg  och  socker  pösigt .
Vispa  ner  sirapen .
SKÄR  fettet  i  mindre  bitar  och  smält  det
i  det  varma  starka  kaffet .
Rör  ner  kaffeblandningen  i  äggsmeten .
SIKTA  ner  mjölet  blandat  med  bakpulvret
och  ingefäran .
Rör  samman  till  en  jämn  smet .
HÄLL  smeten  i  långpannan  och  bred  ut 
den  jämnt .
GRÄDDA  på  galler  mitt  i  ugnen  20-25  min.
Pröva  med  en  sticka  att  kakan  är  torr .
LÅT  kakan  kallna  på  galler  .
Skär  den  i  bitar ,  5x5  cm .
SIKTA  florsockret  och  rör  samman  det  med
grädden  .
Bred  lite  glasyr  på  varje  kaka .
GARNERA  med  körsbär  eller  apelsinskal .

OBS !  Glasera  ej  fler  kakor  än  som  beräknas
             gå  åt  på  en  gång  eftersom  glasyren  är
              utrörd  med  grädde .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: