lördag 21 oktober 2017
INGEFÄRSSNITT 24 ST .
HEJSAN !
Smaka på de här godingarna !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg ,
1 dl strösocker ,
1 dl ljus sirap ,
1 dl STARKT varmt kaffe ,
100 g smör eller margarin ,
2 1/2 dl vetemjöl ,
2 tsk bakpulver ,
1 1/2 tsk ingefära ,
GLASYR :
3 dl florsocker ,
4 msk grädde ,
GARNERING :
hela cocktailbär ,
eller syltat apelsinskal,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
KLÄD en liten långpanna , ca 20x30 cm
med bakplåtspapper .
VISPA ägg och socker pösigt .
Vispa ner sirapen .
SKÄR fettet i mindre bitar och smält det
i det varma starka kaffet .
Rör ner kaffeblandningen i äggsmeten .
SIKTA ner mjölet blandat med bakpulvret
och ingefäran .
Rör samman till en jämn smet .
HÄLL smeten i långpannan och bred ut
den jämnt .
GRÄDDA på galler mitt i ugnen 20-25 min.
Pröva med en sticka att kakan är torr .
LÅT kakan kallna på galler .
Skär den i bitar , 5x5 cm .
SIKTA florsockret och rör samman det med
grädden .
Bred lite glasyr på varje kaka .
GARNERA med körsbär eller apelsinskal .
OBS ! Glasera ej fler kakor än som beräknas
gå åt på en gång eftersom glasyren är
utrörd med grädde .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar