torsdag 19 oktober 2017

SPENATSOPPA MED OST , 4-6 PERS.



                 HEJSAN !

ÄRTSOPPA  i  all  ära,  men  spenatsoppa  är  inte
heller  någon  dålig  inledning  på  den  klassiska 
torsdagsmiddagen .   ....mmm.

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  paket  fryst,  hackad  bladspenat (450 g)
1  gul  lök ,
1/2  tsk  riven  muskotnöt ,
1-2  krm  kajennpeppar ,
2  dl  matlagningsgrädde ,
1  liter  vatten ,
3  msk  koncentrerad  kyckling- eller
grönsaksfond ,
3  dl  riven  lagrad   ost (t ex Västerbottens- eller
cheddarost , ca  100 g )
olja,  salt,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKALA  och  finhacka  löken .
Fräs  löken  i  2  msk  olja  i 
ca  3  minuter .
Krydda  med  muskot och  kajennpeppar.
TILLSÄTT  spenaten  och  rör  om.
Blanda  i  grädde,  vatten  och  fond .
Låt  koka  i  ca  10  minuter .
Ta  kastrullen  från  värmen  och
rör  ner  osten .

SMAKLIG  MÅLTID  !
och
LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: