torsdag 19 oktober 2017
SPENATSOPPA MED OST , 4-6 PERS.
HEJSAN !
ÄRTSOPPA i all ära, men spenatsoppa är inte
heller någon dålig inledning på den klassiska
torsdagsmiddagen . ....mmm.
HÄR ÄR RECEPTET :
1 paket fryst, hackad bladspenat (450 g)
1 gul lök ,
1/2 tsk riven muskotnöt ,
1-2 krm kajennpeppar ,
2 dl matlagningsgrädde ,
1 liter vatten ,
3 msk koncentrerad kyckling- eller
grönsaksfond ,
3 dl riven lagrad ost (t ex Västerbottens- eller
cheddarost , ca 100 g )
olja, salt,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och finhacka löken .
Fräs löken i 2 msk olja i
ca 3 minuter .
Krydda med muskot och kajennpeppar.
TILLSÄTT spenaten och rör om.
Blanda i grädde, vatten och fond .
Låt koka i ca 10 minuter .
Ta kastrullen från värmen och
rör ner osten .
SMAKLIG MÅLTID !
och
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar