torsdag 10 maj 2018
SOTARBRÖD .... 4 - 6 PORT.
HEJSAN !
Direkt från grillen in i korvbröden -
härlig sommarmat .....mmm !
HÄR ÄR RECEPTET :
Korvbröd ,
6 -800 g rensad strömming ,
ca 1 1/ 2 dl grovt salt ,
1 - 2 knippen grovhackad dill ,
2 citroner ,
SÅ HÄR GÖR DU :
RENSA strömmingen och dra bort ryggbenet .
Spar stjärten så inte strömmingen trasas sönder.
VARVA strömmingen med salt i en bunke och
ställ den kallt några timmar .
Spola sen av saltet väl och låt strömmingen
rinna av .
LÄGG fisken hopvikt i ett fiskhalster och
grilla den på båda sidor över fin glöd .
VARVA efterhand den färdiga strömmingen
med rikligt med dill i en skål .
LÅT gästerna själva fylla sotarbröden och
servera citronklyftor till .
HA SÅ TREVLIGT ,
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar