torsdag 10 maj 2018

SOTARBRÖD .... 4 - 6 PORT.



                    HEJSAN !

Direkt  från  grillen  in  i  korvbröden -
härlig  sommarmat .....mmm !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

Korvbröd ,
6 -800  g  rensad  strömming ,
ca  1 1/ 2  dl  grovt  salt ,
1 - 2  knippen  grovhackad  dill ,
2  citroner ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
RENSA  strömmingen  och  dra  bort  ryggbenet .
Spar  stjärten  så  inte  strömmingen  trasas  sönder.
VARVA  strömmingen  med  salt  i  en  bunke  och
ställ  den  kallt  några  timmar .
Spola  sen  av  saltet  väl  och  låt  strömmingen
rinna  av .
LÄGG  fisken  hopvikt  i  ett  fiskhalster  och
grilla  den  på  båda  sidor  över  fin  glöd .
VARVA  efterhand  den  färdiga  strömmingen
med  rikligt  med  dill  i  en  skål .
LÅT  gästerna  själva  fylla  sotarbröden  och
servera  citronklyftor  till .

HA  SÅ  TREVLIGT ,
                                      LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: