torsdag 10 maj 2018
SPARRIS MED PISTASCH - OCH CITRONDRESSING ...2 PERS.
HEJSAN !
Prova att smaka ! ....mmm !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g sparris ,
2 tsk salt per liter vatten ,
rivet skal och saft av 1 / 2 citron ,
2 msk olja ,
lite salt och peppar ,
2 - 3 msk hackad pistaschmandel ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA sparrisen med potatisskalare,
börja under knoppen .
Bind ihop dem till knippen med knopparna
åt samma håll .
Koka upp rikligt med vatten .
Tillsätt salt .
Koka sparrisen tills den är mjuk ,
15 - 40 min. beroende på tjocklek
och hur nyskördad den är .
HÄLL av vattnet och spola sparrisen
i kallt vatten .
BLANDA citronskal och saft, olja ,
lite salt och peppar och hackade nötter.
Häll såsen över sparrisknopparna .
SERVERA som ENTRE'RÄTT
med rostat bröd .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar