torsdag 10 maj 2018

SPARRIS MED PISTASCH - OCH CITRONDRESSING ...2 PERS.



                      HEJSAN !

Prova  att  smaka ! ....mmm !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
500  g  sparris ,
2  tsk  salt per  liter  vatten ,
rivet  skal  och  saft  av 1 / 2  citron ,
2  msk  olja  ,
lite  salt  och  peppar ,
2 - 3  msk  hackad  pistaschmandel ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKALA  sparrisen  med  potatisskalare,
börja  under  knoppen .
Bind  ihop  dem  till  knippen  med  knopparna
åt  samma  håll .
Koka  upp  rikligt  med  vatten .
Tillsätt  salt .
Koka  sparrisen  tills  den  är  mjuk ,
15 - 40  min.  beroende  på   tjocklek
och  hur  nyskördad  den  är .
HÄLL  av vattnet  och  spola  sparrisen
i  kallt  vatten .
BLANDA  citronskal  och  saft,  olja ,
lite  salt  och  peppar  och  hackade  nötter.
Häll  såsen  över  sparrisknopparna .

SERVERA  som  ENTRE'RÄTT
med  rostat  bröd .

LYCKA  TILL !




Inga kommentarer: