söndag 22 juli 2018

KRUSBÄRSPAJ MED MARÄNGTÄCKE .



               HEJSAN !

En frisk och fin efterrätt ...
HÄR ÄR RECEPTET :
1 hg smör/margarin ,
2 dl kärnvetemjöl,
2 msk vatten,
FYLLNING :
3/4 liter snoppade krusbär,
2 äggvitor,
1 dl strösocker,
rivet skal av 1 apelsin,

SÅ HÄR GÖR DU :
NYP ihop smör och mjöl till degen
och arbeta sen ihop den med vattnet .
Lägg degen kallt 1 timme.
SÄTT ugnen på 200 grader och ta fram en
låg pajform.
Kavla ut degen och klä formen med den.
Nagga bottnen och grädda den halvfärdig.
ca 15 minuter.  Låt den svalna .
LÄGG bären över pajen och strö på hälften
av sockret .
Vispa äggvitorna hårt, tillsätt resten av sockret
och vispa ytterligare en stund .
Bred maräng-smeten över bären och strö på
apelsinskalet .
GRÄDDA 15 minuter i 150 grader .

En riktigt god paj till kaffet blev det !
TREVLIG SOMMAR !

Inga kommentarer: