söndag 22 juli 2018

LINFRÖBRÖD MED ROSMARIN , 2 ST



                    HEJSAN !

Förr om åren gjorde jag detta bröd lite då och då.
Så nu ger vi det en chans igen !
Vi
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g jäst,
5 dl kallt vatten,
1 ½ msk strösocker,
1 ½ msk olivolja,
1 ½ dl linfrö,
½ dl vetekli,
2 tsk rosmarin,
12 dl vetemjöl special ,
1 msk salt.
SÅ HÄR GÖR DU :
Lös jästen i det kalla vattnet .
Rör ihop med strösocker, olivolja, linfrön,
vetekli, rosmarin och vetemjöl special .
Arbeta degen kraftigt, helst i maskin, i
12 minuter.
Arbeta sist in saltet.
Plasta in degen väl och låt den jäsa i
18 - 24 timmar i rumstemperatur.(låt degen jäsa i bunke, med plast över)
Sätt ugnen på 275 grader .
Forma med lätt hand 2 bröd av degen på
väl mjölat bakbord och lägg på bakpappersklädd plåt.
Sätt in dem i ugnen så fort den blivit varm .
Spreja bröden med  vatten och stäng snabbt ugnsluckan.
Baka i 12 minuter .
Sänk sedan värmen till 175 grader och baka ytterligare
30  minuter .
Låt svalna på galler utan bakduk.
Bröden går utmärkt att frysa .

LYCKA TILL !

TREVLIG SOMMAR !
S



Inga kommentarer: