lördag 28 juli 2018

MIN BÄSTA PICKLES.




                     HEJSAN !

Till pickles kan Du blanda lite av varje som man har
i den egna täppan  eller köpa billigt .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg blandade grönsaker t ex :
blomkål,
gröna bönor ,
späda morötter,
små tomater,
små gurkor,
squash,
smålök ,
SALTLAG :
1 dl salt per liter vatten,
ÄTTIKSLAG :
1 liter inläggningsättika,
500 g socker,(knappt 6 dl )
15 - tal svartpepparkorn,
2 tsk gult  senapsfrö,
5 cm färsk pepparrot,

SÅ HÄR GÖR DU :
FÖRBERED  grönsakerna genom att skölja dem noga
och sedan dela dem i mindre bitar om så behövs.
KOKA  upp en salt-lag,  låt den svalna  och slå den
sedan över grönsakerna så att de täcks helt .
Låt dem dra på KALL plats 1 dygn .
TA upp grönsakerna ur salt-lagen och lägg dem i kokande
vatten bara 2-3 minuter.
TA upp dem och låt rinna av väl .
PACKA picklesen i burk eller kruka och varva med skivor
av pepparroten .
Koka upp ättikslagen och slå den HET över .
LÅT picklesen dra 3 - 4 veckor .

TREVLIG SOMMAR !


Inga kommentarer: