lördag 28 juli 2018
MIN BÄSTA PICKLES.
HEJSAN !
Till pickles kan Du blanda lite av varje som man har
i den egna täppan eller köpa billigt .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg blandade grönsaker t ex :
blomkål,
gröna bönor ,
späda morötter,
små tomater,
små gurkor,
squash,
smålök ,
SALTLAG :
1 dl salt per liter vatten,
ÄTTIKSLAG :
1 liter inläggningsättika,
500 g socker,(knappt 6 dl )
15 - tal svartpepparkorn,
2 tsk gult senapsfrö,
5 cm färsk pepparrot,
SÅ HÄR GÖR DU :
FÖRBERED grönsakerna genom att skölja dem noga
och sedan dela dem i mindre bitar om så behövs.
KOKA upp en salt-lag, låt den svalna och slå den
sedan över grönsakerna så att de täcks helt .
Låt dem dra på KALL plats 1 dygn .
TA upp grönsakerna ur salt-lagen och lägg dem i kokande
vatten bara 2-3 minuter.
TA upp dem och låt rinna av väl .
PACKA picklesen i burk eller kruka och varva med skivor
av pepparroten .
Koka upp ättikslagen och slå den HET över .
LÅT picklesen dra 3 - 4 veckor .
TREVLIG SOMMAR !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar