tisdag 14 augusti 2018

ÄPPELPAJ MED MANDELMASSA, 8 PORT.




           HEJSAN !

Efter  föregående  gryta, kan  det  väl  vara  gott
med  denna  goda  paj - till  kaffet.

HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG:
125 g smör/margarin,
3 1/2 dl vetemjöl,
1/2 dl florsocker,

FYLLNING :
3 - 5 syrliga äpplen ,
250 g mandelmassa,
3 ägg ,
1 dl mjölk ,
1/2 dl råsocker,

SÅ HÄR GÖR DU :
ARBETA samman  ingredienserna  till  pajdegen .
Tryck ut den i en pajform ca 26 cm i  diameter .
Låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
VÄRM ugnen till  200 grader .
SKALA  eventuellt äpplena,  kärna  ur  och skär
dem i klyftor .  RIV mandelmassan  grovt .
Blanda  mandelmassa,  ägg  och  mjölk .
Häll  smeten i pajformen .
Tryck ner äppelklyftorna  i  smeten .
Strö  över  råsockret .
GRÄDDA  i  nedre  delen  av  ugnen 30 - 40  minuter .
SERVERAS  ljummen eller kall,  gärna med vaniljsås,
vaniljglass  eller lättvispad  grädde .

HOPPAS ATT DET SMAKAR !

Tänk på att en porslinsform kräver längre tid i ugnen
än en aluminiumform belagd med teflon, som drar åt
sig värme på ett annat sätt .

Inga kommentarer: