tisdag 14 augusti 2018
ÄPPELPAJ MED MANDELMASSA, 8 PORT.
HEJSAN !
Efter föregående gryta, kan det väl vara gott
med denna goda paj - till kaffet.
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG:
125 g smör/margarin,
3 1/2 dl vetemjöl,
1/2 dl florsocker,
FYLLNING :
3 - 5 syrliga äpplen ,
250 g mandelmassa,
3 ägg ,
1 dl mjölk ,
1/2 dl råsocker,
SÅ HÄR GÖR DU :
ARBETA samman ingredienserna till pajdegen .
Tryck ut den i en pajform ca 26 cm i diameter .
Låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
VÄRM ugnen till 200 grader .
SKALA eventuellt äpplena, kärna ur och skär
dem i klyftor . RIV mandelmassan grovt .
Blanda mandelmassa, ägg och mjölk .
Häll smeten i pajformen .
Tryck ner äppelklyftorna i smeten .
Strö över råsockret .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen 30 - 40 minuter .
SERVERAS ljummen eller kall, gärna med vaniljsås,
vaniljglass eller lättvispad grädde .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
Tänk på att en porslinsform kräver längre tid i ugnen
än en aluminiumform belagd med teflon, som drar åt
sig värme på ett annat sätt .
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar