söndag 26 augusti 2018
JANETS LINGON-PARFAIT .8 - 10 PORT.
HEJSAN !
En uppfriskande dessert , kan man säga om denna,
med lite syrlig fyllning av gräddig lingonkräm.
KAKBOTTNEN smakar kryddigt av krossade pepparkakor.
HÄR ÄR RECEPTET :
BOTTNEN:
3 dl krossade pepparkakor ,
1 dl smält smör,
FYLLNING:
1/2 liter lingon,
3 äggulor,
1 dl strösocker,
5 dl vispgrädde,
DEKORATION:
2 msk lingon,
UGN : 175 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
Bottnen krossa pepparkakorna och blanda med smält smör.
Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten,
gärna med ett bakplåtspapper i botten . GRÄDDA i 15 min.
FYLLNING: Tina lingonen om de är frysta .
Vispa äggulor och socker poröst . MIXA bären och rör ner
PURE'N i äggblandningen . KOKA upp grädden och häll
den genast över lingonblandningen under kraftig vispning.
Låt svalna .
HÄLL fyllningen över kakbottnen i formen .
Låt den stå i frysen minst 4 timmar .
Ta fram den 20-30 min före servering.
Strö till sist över några lingon som dekoration.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar