söndag 26 augusti 2018

JANETS LINGON-PARFAIT .8 - 10 PORT.



               HEJSAN !

En uppfriskande dessert ,  kan man säga om denna,
med lite syrlig fyllning av gräddig lingonkräm.
KAKBOTTNEN  smakar  kryddigt av krossade  pepparkakor.

HÄR ÄR RECEPTET :

BOTTNEN:
3 dl krossade pepparkakor ,
1 dl smält smör,
FYLLNING:
1/2 liter lingon,
3 äggulor,
1 dl strösocker,
5 dl vispgrädde,
DEKORATION:
2 msk lingon,
UGN : 175 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
Bottnen  krossa pepparkakorna och blanda med smält smör.
Tryck ut blandningen i en form med  löstagbar botten,
gärna med ett bakplåtspapper i botten .  GRÄDDA i 15 min.
FYLLNING:  Tina lingonen om de är frysta .
Vispa äggulor och socker poröst . MIXA bären och rör ner
PURE'N  i äggblandningen .  KOKA upp grädden och häll
den genast över lingonblandningen  under kraftig vispning.
Låt svalna .
HÄLL fyllningen över  kakbottnen  i formen .
Låt den stå i frysen minst 4 timmar .
Ta  fram den 20-30 min före servering.
Strö till sist över några lingon som dekoration.

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: