söndag 26 augusti 2018

SÖTA CITRONGIFFLAR , 32 ST




                            HEJSAN !

Gifflarna  är mycket porösa och saftiga eftersom jag valt att göra en kalljäst deg.
Jag har fyllt  gifflarna  med en frisk och syrlig citronkräm .
mmm...underbart goa !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
200 g smör/margarin,
3/4 dl socker,
2 ägg,
50 g jäst,
2 dl mjölk,
ca 11 dl vetemjöl, BERTE QVARN
ca 1 dl  LEMON  CURD,
PENSLING:
ägg, och mandelspån,
UGN :  250 GRADER .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
RÖR  matfett  och  socker  poröst,  tillsätt äggen ett i taget och  rör mellan  varven .
Rör  ut  jästen  i  mjölken  och  tillsätt  denna .
Blanda ner mjölet lite i sänder och arbeta samman till en smidig  deg.
TA upp degen på mjölat  bakbord  och  dela  den i  4 lika stora bitar .
Kavla ut varje bit till en rund kaka , ca  30 cm i diameter,  och skär kakan i
8 lika stora  tårtbitar .
LÄGG  en klick LEMON CURD  på  varje tårtbit på den breda sidan  och rulla
samman  till  en  giffel .
Placera  gifflarna  på  bakpappersklädd plåt  och låt dem jäsa  under bakduk
ca  1 1/2  timme (till dubbel storlek).
Pensla med uppvispat  ägg  och  strö  på mandelspån.
GRÄDDA  gifflarna  i ugnen 5 - 8  minuter.

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: