söndag 26 augusti 2018
SÖTA CITRONGIFFLAR , 32 ST
HEJSAN !
Gifflarna är mycket porösa och saftiga eftersom jag valt att göra en kalljäst deg.
Jag har fyllt gifflarna med en frisk och syrlig citronkräm .
mmm...underbart goa !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör/margarin,
3/4 dl socker,
2 ägg,
50 g jäst,
2 dl mjölk,
ca 11 dl vetemjöl, BERTE QVARN
ca 1 dl LEMON CURD,
PENSLING:
ägg, och mandelspån,
UGN : 250 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR matfett och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varven .
Rör ut jästen i mjölken och tillsätt denna .
Blanda ner mjölet lite i sänder och arbeta samman till en smidig deg.
TA upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 lika stora bitar .
Kavla ut varje bit till en rund kaka , ca 30 cm i diameter, och skär kakan i
8 lika stora tårtbitar .
LÄGG en klick LEMON CURD på varje tårtbit på den breda sidan och rulla
samman till en giffel .
Placera gifflarna på bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa under bakduk
ca 1 1/2 timme (till dubbel storlek).
Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån.
GRÄDDA gifflarna i ugnen 5 - 8 minuter.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar