söndag 23 september 2018
GETOSTGRATINERADE GRÖNSAKER, 4 PERS.
HEJSAN !
Med en bit bröd till har Du en härlig lunch-rätt,
kanske till en kött-fri dag.
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g färska rödbetor
1 fänkålsstånd
4 gula lökar
1/2 dl olivolja
150 g getost
1-1 1/2 dl CREME Fraiche
2 - 3 msk mangochutney ,
gärna stark
1 msk finhackad färsk timjan
2 msk finhackad persilja
ca 1/2 dl rostad mandel
GARNERING: Färsk timjan
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA Rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Dra av skinnet och dela i bitar.
SÄTT ugnen på 175 grader .
SKÄR fänkålen i klyftor och koka i lättsaltat vatten ca 4 min.
DELA löken i klyftor .
BLANDA grönsakerna med olivoljan och krydda med salt å peppar.
Lägg grönsakerna i en eldfast form .
MOSA ihop getost med CREME Fraiche, mangochutney, timjan och persilja.
FÖRDELA blandningen över grönsakerna och baka i ugnen i ca 30 minuter.
SERVERA med rostad mandel och garnera med lite färsk timjan.
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar