söndag 23 september 2018

GETOSTGRATINERADE GRÖNSAKER, 4 PERS.




                 HEJSAN !

Med en bit bröd till har Du en härlig  lunch-rätt,
kanske till en kött-fri dag.

HÄR ÄR RECEPTET :
600 g  färska  rödbetor
1  fänkålsstånd
4 gula lökar
1/2  dl  olivolja
150 g  getost
1-1 1/2  dl CREME Fraiche
2 - 3 msk  mangochutney ,
gärna stark
1 msk  finhackad  färsk  timjan
2  msk  finhackad  persilja
ca  1/2 dl  rostad mandel
GARNERING: Färsk timjan

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA  Rödbetorna  mjuka i lättsaltat  vatten.  Dra  av  skinnet  och dela i bitar.
SÄTT ugnen  på  175  grader .
SKÄR  fänkålen  i  klyftor  och  koka  i  lättsaltat  vatten  ca  4  min.
DELA löken  i  klyftor .
BLANDA  grönsakerna  med  olivoljan  och  krydda  med  salt å peppar.
Lägg  grönsakerna  i  en  eldfast  form .
MOSA  ihop  getost  med  CREME Fraiche,  mangochutney, timjan  och persilja.
FÖRDELA  blandningen  över  grönsakerna  och  baka  i  ugnen i ca 30  minuter.
SERVERA  med   rostad  mandel  och  garnera  med lite  färsk  timjan.

SMAKLIG MÅLTID !


Inga kommentarer: