måndag 3 september 2018

KÖTTFÄRSSÅS EXTRA, 4 port.




                         HEJSAN !

Extra gott , tycker jag med CREME Fraiche i köttfärssåsen,
- eller vad tycker Du ?

HÄR ÄR RECEPTET :
4 port. pasta t ex  LASAGNETTE  eller  Tagliatelle
300 g  köttfärs
smör/margarin
1 purjolök
100 g rökt skinka
1 /2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl chilisås
1 msk soja
1 dl vatten
2 dl CREME Fraiche
1- 2 vitlöksklyftor

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Bryn köttfärsen i fettet i en gryta .
Strimla purjolöken  och låt den bryna med.
Skär skinkan i små tärningar .
BLANDA  köttfärs  och  purjolök  med  skinka, salt,
peppar, chilisås, soja , vatten och  CREME Fraiche.
Pressa  i  vitlök .  LÅT koka 5 - 10 minuter .
RÖR då och då .
SERVERA med nykokt pasta.  SMAKLIG  MÅLTID !

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: