måndag 3 september 2018

KÖTTKORV, MED HEMLAGAD ROTMOS, 4 PORT.



               HEJSAN !

mmm...Rotmos  är lättare att göra än man tror
och hemgjort rotmos  är dessutom så himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
1kg  kålrot
4 stora morötter
700 g potatis
1 köttbuljongtärning
1 msk flytande smör/margarin
salt å peppar
400 g köttkorv eller fläskkorv
5 kryddpepparkorn
3 lagerblad
salt
SERVERING:
sallad och senap

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skär kålrot och morötter i skivor eller bitar.
Koka rotfrukterna i buljong i 40 - 50 minuter.
Skala och skär potatisen i skivor och tillsätt dem till
koket efter halva tiden.  KOKA tills allt är mjukt.
Häll av spadet men spara det.  Mosa rotfrukterna med
en potatisstöt .  Tillsätt fettet, salt, peppar och spad om
det behövs .  GÖR 5-6  hål i korven med en grov sticka
eller gaffel, innan Du lägger den i vattnet.
KOKA korven tillsammans med pepparkorn, lagerblad
och salt i vatten så det täcker i 20 minuter.
SKÄR korven i 3 - 4 cm breda bitar .
ÄT rotmos och köttkorv tillsammans med sallad och senap.

LYCKA TILL !
....mmm !

Inga kommentarer: