måndag 3 september 2018

PYTT I PANNA PÅ SUNDARE VIS. 4 PORT.




               HEJSAN !

Gillar Ni pytt i panna ?
Det här är en sundare variant,  varför inte smaka !
Det blir en del att skala och skära, men det är värt
besväret. BE  barnen om hjälp , det brukar dom gilla!

HÄR ÄR RECEPTET :
800 g potatis
1 STOR palsternacka
200 g gulbetor eller kålrot
200 g rotselleri
1 msk flytande smör/margarin  eller rapsolja
salt
1 gul lök
300 - 400 g mager falukorv
1 dl finhackad bladpersilja
senapssås till serveringen.
KALL  SENAPSSÅS :  3 dl gräddfil, 1 msk Dijonsenap ,  salt och peppar.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skär rotfrukterna i ganska stora bitar , ca 1x1 cm.
Bred ut rotfrukterna i en bakpappersklädd långpanna .
Ringla över smör/margarin eller oljan och salta .
UGNSBAKA i 225 grader i 30 minuter.  RÖR  om då och då .
Hacka under tiden löken fint och skär korven i tärningar.
Tillsätt lök och korv när det återstår 10 minuter .
Strö på rikligt med hackad bladpersilja vid serveringstillfället.
Servera med till exempel  KALL SENAPSSÅS.

LYCKA TILL !



Inga kommentarer: