måndag 3 september 2018
PYTT I PANNA PÅ SUNDARE VIS. 4 PORT.
HEJSAN !
Gillar Ni pytt i panna ?
Det här är en sundare variant, varför inte smaka !
Det blir en del att skala och skära, men det är värt
besväret. BE barnen om hjälp , det brukar dom gilla!
HÄR ÄR RECEPTET :
800 g potatis
1 STOR palsternacka
200 g gulbetor eller kålrot
200 g rotselleri
1 msk flytande smör/margarin eller rapsolja
salt
1 gul lök
300 - 400 g mager falukorv
1 dl finhackad bladpersilja
senapssås till serveringen.
KALL SENAPSSÅS : 3 dl gräddfil, 1 msk Dijonsenap , salt och peppar.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skär rotfrukterna i ganska stora bitar , ca 1x1 cm.
Bred ut rotfrukterna i en bakpappersklädd långpanna .
Ringla över smör/margarin eller oljan och salta .
UGNSBAKA i 225 grader i 30 minuter. RÖR om då och då .
Hacka under tiden löken fint och skär korven i tärningar.
Tillsätt lök och korv när det återstår 10 minuter .
Strö på rikligt med hackad bladpersilja vid serveringstillfället.
Servera med till exempel KALL SENAPSSÅS.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar