måndag 3 september 2018
VALLMOFRÖ- KAKA , 8 BITAR .
HEJSAN !
Kan man verkligen ha vallmofrön i mjuka kakor ? kanske Du undrar .
Varifrån det ursprungligen kommer känner jag inte till .
Däremot vet jag, att kakan alltid blir lika uppskattad .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 1/2 dl mjölk
80 g vita vallmofrön
saft och skal av 1 /2 citron
250 g mjukt smör/margarin
200 g socker, ca 2 1/2 dl
3 ägg
2 dl grahamsmjöl, ca 125 g
2 dl BERTE QVARN- vetemjöl, ca 120 g
1 /2 tsk salt
2 tsk bakpulver
SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM mjölken till kokpunkten och rör ner vallmofröna.
Låt det svalna och tillsätt citronsaften.
VISPA smör eller margarin vitt och pösigt.
Blanda ner äggen - ett åt gången - medan Du fortsätter
att vispa . Blanda de två mjöl- sorterna med saltet och
bakpulvret och rör ner blandningen i äggsmeten
växelvis med mjölken. Häll i smord 1 1/2 liters form
beströdd med vallmofrön.
GRÄDDA i 160 grader ca 1 timma .
Låt kakan svalna och pudra sedan över florsocker.
Skär upp i 8 bitar och GARNERA med citronskiva
på varje kak-bit .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar