måndag 3 september 2018

VALLMOFRÖ- KAKA , 8 BITAR .



                   HEJSAN !

Kan man verkligen ha vallmofrön i mjuka kakor ?  kanske Du undrar .
Varifrån det ursprungligen  kommer   känner jag inte till .
Däremot vet jag, att kakan alltid blir lika uppskattad .

HÄR ÄR RECEPTET :
2 1/2 dl mjölk
80 g vita vallmofrön
saft och skal av 1 /2 citron
250 g mjukt smör/margarin
200 g socker,  ca 2 1/2 dl
3 ägg
2 dl grahamsmjöl, ca 125 g
2 dl BERTE QVARN- vetemjöl, ca 120 g
1 /2 tsk salt
2 tsk bakpulver

SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM mjölken till kokpunkten och rör  ner vallmofröna.
Låt det svalna och tillsätt citronsaften.
VISPA  smör eller margarin vitt och pösigt.
Blanda  ner äggen  - ett  åt gången - medan Du fortsätter
att vispa .  Blanda de två mjöl- sorterna med saltet och
bakpulvret  och rör ner  blandningen i  äggsmeten
växelvis med mjölken.  Häll  i  smord  1 1/2 liters form
beströdd med vallmofrön.
GRÄDDA i 160 grader ca 1 timma .
Låt kakan svalna  och  pudra  sedan över florsocker.
Skär  upp  i 8  bitar  och  GARNERA med citronskiva
på varje kak-bit .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: