onsdag 12 september 2018

MJUK PUMPAKAKA MED NUTELLATÄCKE, 6-8 BITAR.



                    HEJSAN !

Detta är en saftig kaka  med pumpa, ingefära
och kardemumma .
NUTELLA TÄCKET  på toppen stelnar om
Du ställer  kakan  i  kylen.

HÅLLBARHET,  utan TOPPING håller kakan 4-5 dagar i rumstemperatur, 
med TOPPING  ca 1 vecka  i kyl.  Går bra att frysa .

HÄR ÄR RECEPTET :
200 g BUTTERNUTPUMPA
2ägg
2 dl strösocker
2 dl BERTE QVARN= vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 msk malen kanel
1 msk malen kardemumma
1/2 msk malen ingefära
1 nypa salt
3/4  dl olivolja
TOPPING :
2 dl valfri chokladkräm,  t ex  NUTELLA

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT  ugnen  på  175 grader .
Skala pumpan, riv den grovt och krama ur.
LÄGG alla ingredienser till kakan i en STOR
bunke och blanda väl.  Häll  smeten i  en
bakpappersklädd  form  10x30 cm.
GRÄDDA kakan i mitten av ugnen i 40-45 min.
BRE på chokladkrämen när kakan har svalnat.

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: