onsdag 12 september 2018
MJUK PUMPAKAKA MED NUTELLATÄCKE, 6-8 BITAR.
HEJSAN !
Detta är en saftig kaka med pumpa, ingefära
och kardemumma .
NUTELLA TÄCKET på toppen stelnar om
Du ställer kakan i kylen.
HÅLLBARHET, utan TOPPING håller kakan 4-5 dagar i rumstemperatur,
med TOPPING ca 1 vecka i kyl. Går bra att frysa .
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g BUTTERNUTPUMPA
2ägg
2 dl strösocker
2 dl BERTE QVARN= vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 msk malen kanel
1 msk malen kardemumma
1/2 msk malen ingefära
1 nypa salt
3/4 dl olivolja
TOPPING :
2 dl valfri chokladkräm, t ex NUTELLA
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Skala pumpan, riv den grovt och krama ur.
LÄGG alla ingredienser till kakan i en STOR
bunke och blanda väl. Häll smeten i en
bakpappersklädd form 10x30 cm.
GRÄDDA kakan i mitten av ugnen i 40-45 min.
BRE på chokladkrämen när kakan har svalnat.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar