onsdag 12 september 2018

PUMPA - SOPPA MED KNAPRIGA SKINKCHIPS, 4 PERS



                 HEJSAN !

Värmande  pumpasoppa  är  en  fin  inledning
på  en  höstmiddag .
Pumpasoppan toppar vi  med skinka  som fått
crispa  till sig  i  ugnen .

HÄR ÄR RECEPTET :
300 g BUTTERNUTT-pumpa
1/2 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
ca  5  cm  färsk ingefära
olja till stekning
1 tsk torkad timjan
skal och saft av 1 tvättad  apelsin
1  liter kycklingbuljong
salt å peppar
SKINKCHIPS ;
4 skivor lufttorkad skinka
TOPPING;
pumpakärnor
hackad persilja

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA  pumpan och skär den i mindre bitar.
Skala löken och hacka den fint.
Skala och pressa vitlöken .
Skala ingefäran och riv fint.
Fräs pumpan med löken, vitlöken och ingefäran
mjuk i olja i en kastrull ihop med timjan och
finrivet apelsinskal .
TILLSÄTT buljong och låt sjuda utan lock i 20-25 min.
Smaka av med salt, peppar, pressad saft av apelsin
och eventuellt mer ingefära.
SÄTT ugnen på 200 grader.
LÄGG skinkskivorna på bakpappersklädd plåt och
tillaga i ugnen ca 10 minuter tills de blir krispiga.
Låt svalna.   Toppa soppan med lite pumpakärnor
och persilja vid servering.

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: