onsdag 12 september 2018
PUMPA - SOPPA MED KNAPRIGA SKINKCHIPS, 4 PERS
HEJSAN !
Värmande pumpasoppa är en fin inledning
på en höstmiddag .
Pumpasoppan toppar vi med skinka som fått
crispa till sig i ugnen .
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g BUTTERNUTT-pumpa
1/2 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
ca 5 cm färsk ingefära
olja till stekning
1 tsk torkad timjan
skal och saft av 1 tvättad apelsin
1 liter kycklingbuljong
salt å peppar
SKINKCHIPS ;
4 skivor lufttorkad skinka
TOPPING;
pumpakärnor
hackad persilja
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA pumpan och skär den i mindre bitar.
Skala löken och hacka den fint.
Skala och pressa vitlöken .
Skala ingefäran och riv fint.
Fräs pumpan med löken, vitlöken och ingefäran
mjuk i olja i en kastrull ihop med timjan och
finrivet apelsinskal .
TILLSÄTT buljong och låt sjuda utan lock i 20-25 min.
Smaka av med salt, peppar, pressad saft av apelsin
och eventuellt mer ingefära.
SÄTT ugnen på 200 grader.
LÄGG skinkskivorna på bakpappersklädd plåt och
tillaga i ugnen ca 10 minuter tills de blir krispiga.
Låt svalna. Toppa soppan med lite pumpakärnor
och persilja vid servering.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar