måndag 8 oktober 2018

SJÖMANSBIFF = SJÖMANSPOTATIS, 4 PORT



                      HEJSAN !

Detta fick vi hos farmor och farfar  på söndagsmiddag
någon gång ibland .
Sjömansbiff är ju så otroligt gott, men genom att ta bort
köttet blir den här rätten ett gott tillbehör istället .
Servera till isterband , pannbiff eller annan husmanskost.
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg mjölig potatis
2 gula lökar
smör /margarin till stekning
FLINGSALT
3 lagerblad
1 1/2 msk kalv-eller  OXFOND
2 dl vatten
1 flaska mörkt öl, 33 cl
hackad persilja

SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA och skala potatisen och löken tunt.
Bryn löken i en stekpanna med smör/margarin.
VARVA potatis och lök i en gryta och salta lite
mellan lagren . Lägg i lagerbladen.
RÖR ut fonden i vattnet och häll fond och öl i
grytan .  Låt puttra under lock tills potatisen är
mjuk ca 45 minuter .  Strö över persilja .
mmm...jag lovar Er en..

..SMAKLIG MÅLTID !

Inga kommentarer: