söndag 2 december 2018
BRYTBRÖD - JULEBRÖD , 12-13 ST.
HEJSAN !
Jag måste säga, att det här brödet ser inbjudande ut
och det är det också , fint att titta på och jättegott att äta .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl vatten
6 dl BERTE QVARN = vetemjöl
7-8 dl grovt matbrödsmjöl ( det finns färdigblandat råg och vete i butiken,)
annars kan Du blanda själv , störst mängd av vete .
1 1/2 tsk salt
vallmofrön och sesamfrön
smör till formen
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ut jästen i den ljumma degvätskan, tillsätt salt och rör ner mjölet,
Arbeta in ca 1/3 åt gången . Tillsätt så mycket mjöl att degen släpper
skålens kanter . Låt jäsa i skålen under duk 30-40 min.
ARBETA degen på bakbord och tillsätt eventuellt mer mjöl.
Forma degen till en smal längd och skär den i 12-13 eller flera delar,
och lägg dem i smord form stor sockerkaka-form .
BULLARNA ska ligga tätt mot varandra . Runt, runt och i mitten tätt.
Låt brödet jäsa ytterligare 30 min. Då har bullarna jäst samman .
Pensla med vatten och strö över blått vallmofrö och sesamfrö.
GRÄDDA i 200 grader 25-30 minuter.
Så vackert ! LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar