måndag 10 december 2018
JULBRÖD MED PORTER , 2 LIMPOR.
HEJSAN !
Detta är också ett himla gott julbröd -riktigt mustigt !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
50 g smör/margarin
1 1/2 dl mjölk
1 flaska porter
1 dl mörk sirap
1 1/2 tsk salt
1 msk stött fänkål
1/2 msk malen ingefära
1/2 tsk malda nejlikor
ca 18 dl rågsikt =1 kg
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en bunke.
Smält matfettet , häll i mjölken och portern och låt
blandningen bli fingervarm .
Lös upp jästen i degspadet . Tillsätt sirap, salt och kryddor .
ARBETA in mjölet till en smidig deg . Spara lite till utbakning.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 40 minuter .
TA upp degen på bakbordet och arbeta den väl. Baka ut till limpor.
Lägg dem direkt på bakpappersklädd plåt eller i en form.
Låt dem jäsa övertäckta ca 30 min.
GRÄDDA limporna i 175 grader i 30 - 45 minuter.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar