måndag 10 december 2018

JULBRÖD MED PORTER , 2 LIMPOR.



             HEJSAN !

Detta är också ett himla gott julbröd -riktigt mustigt !

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
50 g smör/margarin
1 1/2 dl  mjölk
1 flaska porter
1 dl mörk sirap
1 1/2 tsk salt
1 msk stött fänkål
1/2 msk malen ingefära
1/2 tsk malda nejlikor
ca 18 dl rågsikt =1 kg

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en bunke.
Smält matfettet ,  häll i mjölken och portern  och låt
blandningen bli fingervarm .
Lös upp jästen i degspadet .  Tillsätt sirap, salt och kryddor .
ARBETA in mjölet till en smidig deg .  Spara lite till utbakning.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 40 minuter .
TA upp degen på bakbordet och arbeta den väl. Baka ut till limpor.
Lägg dem direkt på bakpappersklädd  plåt eller i en form.
Låt dem jäsa övertäckta  ca 30 min.
GRÄDDA limporna i  175 grader  i  30 - 45 minuter.

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: