måndag 17 december 2018
JULKRINGLA , 2 ST, utan socker )
HEJSAN !
Inuti KRINGLAN gömmer sig äppelmos
som gör kakan saftig och hållbar .
Den är så vacker att titta på, där den
ligger på ett vackert fat .
HÄR ÄR RECEPTET :
ca 7 1/2 dl vetemjöl
200 g margarin/smör
1/2 tsk salt
1/2 dl CANDEREL- strö, - sötningsmedel
50 g jäst
1 dl kall mjölk
2 ägg
FYLLNING :
1 1/2 dl osötat äppelmos
PENSLING & GARNERING :
uppvispat ägg
hackad mandel
UGN :200 grader.
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL det mesta mjölet i en degbunke och finfördela
margarinet/smöret i det .
TILLSÄTT salt , CANDERELL - strö, jästen utrörd i
mjölken och äggen. Arbeta allt till en smidig deg .
Låt degen jäsa under duk ca 30 min.
TA UPP degen på mjölat bakbord och dela den i
2 delar . Kavla ut varje del till en avlång kaka ca 15x60 cm.
Bred på äppelmoset och rulla ihop kakan som en rulltårta
med skarven neråt . Forma varje rulle till en stor kringla, lägg
dem på bakplåtspapper på en plåt och låt dem jäsa under duk
ca 30 minuter .
PENSLA med uppvispat ägg och strö på mandeln.
GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 min .
KRINGLORNA går bra att frysa .
GOD-JUL och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar