måndag 17 december 2018

JULKRINGLA , 2 ST, utan socker )




                           HEJSAN !

Inuti  KRINGLAN  gömmer  sig  äppelmos
som  gör  kakan  saftig  och  hållbar .
Den  är  så  vacker att  titta  på,  där  den
ligger  på  ett  vackert  fat .

HÄR ÄR RECEPTET :
ca 7 1/2  dl  vetemjöl
200 g margarin/smör
1/2 tsk salt
1/2 dl CANDEREL- strö, - sötningsmedel
50  g  jäst
1 dl  kall  mjölk
2  ägg
FYLLNING :
1 1/2  dl  osötat äppelmos
PENSLING & GARNERING :
uppvispat  ägg
hackad mandel
UGN :200  grader.

SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL  det  mesta  mjölet  i  en  degbunke och  finfördela
margarinet/smöret  i  det .
TILLSÄTT  salt ,  CANDERELL -  strö,  jästen utrörd i
mjölken   och  äggen.  Arbeta  allt  till  en  smidig  deg .
Låt  degen  jäsa  under  duk  ca  30  min.
TA  UPP  degen  på  mjölat  bakbord  och  dela  den  i
2 delar .  Kavla  ut  varje  del  till  en  avlång  kaka  ca  15x60 cm.
Bred  på  äppelmoset  och  rulla  ihop  kakan  som  en  rulltårta
med  skarven  neråt .  Forma  varje  rulle  till  en  stor  kringla,  lägg
dem  på  bakplåtspapper på en plåt  och  låt  dem  jäsa  under  duk
ca  30  minuter .
PENSLA  med  uppvispat  ägg och  strö  på  mandeln.
GRÄDDA  mitt  i  ugnen  ca  20  min .

KRINGLORNA  går  bra  att  frysa .

GOD-JUL och LYCKA TILL !

Inga kommentarer: