fredag 21 december 2018

VÅRAN MJUKA JULPEPPARKAKA .



           HEJSAN !

En gammaldags mjuk pepparkaka,  med många kryddor
och lite lingonsylt - precis som förr .
Den håller sig saftig, och oftast har Du allt hemma för
denna  underbart goda JUL -Pepparkaka .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl filmjölk
2 1/2  tsk  pepparkakskrydda
1/2 tsk kardemumma
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
50 g smör/margarin (smält)
1/2 dl lingonsylt

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker pösigt,  tillsätt filen, pepparkakskrydda,
kardemumma och mjölet blandat med bikarbonaten.
RÖR sist ner det smälta smöret och lingonsylten .
HÄLL smeten i en smord och bröad rund form, rymd 1 1/2 liter.
Grädda i 175 grader ca 45 minuter  eller tills kakan känns torr.

Du kan frysa den och den är lika god som innan frysning !
GOD-JUL och LYCKA TILL !

Inga kommentarer: