fredag 21 december 2018
VÅRAN MJUKA JULPEPPARKAKA .
HEJSAN !
En gammaldags mjuk pepparkaka, med många kryddor
och lite lingonsylt - precis som förr .
Den håller sig saftig, och oftast har Du allt hemma för
denna underbart goda JUL -Pepparkaka .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl filmjölk
2 1/2 tsk pepparkakskrydda
1/2 tsk kardemumma
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
50 g smör/margarin (smält)
1/2 dl lingonsylt
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker pösigt, tillsätt filen, pepparkakskrydda,
kardemumma och mjölet blandat med bikarbonaten.
RÖR sist ner det smälta smöret och lingonsylten .
HÄLL smeten i en smord och bröad rund form, rymd 1 1/2 liter.
Grädda i 175 grader ca 45 minuter eller tills kakan känns torr.
Du kan frysa den och den är lika god som innan frysning !
GOD-JUL och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar