fredag 21 december 2018

FARMORS BRUNKÅL, 6-8 PERS.




                   HEJSAN !

DET  här är det godaste jag ätit på JUL-bordet !
HÄR ÄR RECEPTET :
2  kg vitkål
3 msk farinsocker
1 1/2 - 2 msk ingefära
5 dl  skinkspad eller  buljong
2 - 3 msk smör/margarin
2 - 3 krm salt
1 krm peppar

SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM ugnen till 175 grader .
Ansa  vitkålshuvudet  och  dela  det  i fyra  delar.
Skär  bort  stocken .  SKÄR  kålen  i  3-4 mm
tunna  strimlor .  Lägg  kålen  i  en  smörad  långpanna.
BLANDA  ner  farinsocker  och  ingefära .
Häll  på  hälften av  skinkspadet . UGNSSTEK  i  45  min.
Späd  med  lite  skinkspad efter hand, rör om då och då .
SMAKA av med salt och peppar.  STEK ytterligare ca 15  min.

GOD-JUL och LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: