fredag 21 december 2018
FARMORS BRUNKÅL, 6-8 PERS.
HEJSAN !
DET här är det godaste jag ätit på JUL-bordet !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 kg vitkål
3 msk farinsocker
1 1/2 - 2 msk ingefära
5 dl skinkspad eller buljong
2 - 3 msk smör/margarin
2 - 3 krm salt
1 krm peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM ugnen till 175 grader .
Ansa vitkålshuvudet och dela det i fyra delar.
Skär bort stocken . SKÄR kålen i 3-4 mm
tunna strimlor . Lägg kålen i en smörad långpanna.
BLANDA ner farinsocker och ingefära .
Häll på hälften av skinkspadet . UGNSSTEK i 45 min.
Späd med lite skinkspad efter hand, rör om då och då .
SMAKA av med salt och peppar. STEK ytterligare ca 15 min.
GOD-JUL och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar