tisdag 5 februari 2019

KÖTTFÄRSPAJ,, 4 PORT.




                           HEJSAN !

Här är det inte många ingredienser, så det tar inte lång tid att göra.
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG:
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 dl lättmjölk
FYLLNING :
250  g nötfärs 10%
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 burk skivad svamp
1 dl AJVAR RELISH
ÄGGSTANNING :
2 ägg + 1/2 dl lättmjölk

SÅ HÄR GÖR DU :
ARBETA ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform,
20-24 cm i diameter.  Fräs lök och färs.
Häll över krossade tomater, svamp och AJVAR RELISH.
Låt puttra tills köttet är klart .  Vispa ihop ägg och mjölk till äggstanningen.
HÄLL köttfyllningen  i  pajformen  och  äggstanningen överst.

GRÄDDA i  175  grader  ca  25  minuter.
LYCKA TILL !

Inga kommentarer: