tisdag 5 februari 2019

SOLROSBRÖD....1 ST.



                   HEJSAN !

Himla gott bröd , gärna med  rårivna morötter och färskost !
Vad sägs om det ?
HÄR ÄR RECEPTET :
1 paket jäst, 50 g
5 dl ljummet vatten , 37 grader
2 tsk salt
1 dl rostade solrosfrön, (finns att köpa färdig-rostade
12 - 13 dl vetemjöl special

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i degbunken och rör ut den med lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, salt, solrosfrön samt vetemjölet  lite i sänder.
Arbeta degen kraftigt med deg-krokarna - den blir något lösare än annan bröd-deg.
JÄS degen övertäckt i ca 30 minuter.
Arbeta degen på nytt med deg-krokarna i bunken  och häll upp degen på bakpappersklädd plåt .
Strö  mjöl på degen och forma till ett runt bröd.
LÅT jäsa i 20 - 30 minuter.  Låt brödet  kallna på galler .

FRUKT OCH GRÖNT PÅ MACKAN
Variera det vanliga pålägget på brödet med grönsaker eller frukt .
T ex rårivna morötter med rivet äpple
eller keso och skivat päron,  mosad avokado med pressad citron
och vitlökssalt...mmm,  jättegott .
LYCKA TILL !


Inga kommentarer: