tisdag 5 februari 2019
SOLROSBRÖD....1 ST.
HEJSAN !
Himla gott bröd , gärna med rårivna morötter och färskost !
Vad sägs om det ?
HÄR ÄR RECEPTET :
1 paket jäst, 50 g
5 dl ljummet vatten , 37 grader
2 tsk salt
1 dl rostade solrosfrön, (finns att köpa färdig-rostade
12 - 13 dl vetemjöl special
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i degbunken och rör ut den med lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, salt, solrosfrön samt vetemjölet lite i sänder.
Arbeta degen kraftigt med deg-krokarna - den blir något lösare än annan bröd-deg.
JÄS degen övertäckt i ca 30 minuter.
Arbeta degen på nytt med deg-krokarna i bunken och häll upp degen på bakpappersklädd plåt .
Strö mjöl på degen och forma till ett runt bröd.
LÅT jäsa i 20 - 30 minuter. Låt brödet kallna på galler .
FRUKT OCH GRÖNT PÅ MACKAN
Variera det vanliga pålägget på brödet med grönsaker eller frukt .
T ex rårivna morötter med rivet äpple
eller keso och skivat päron, mosad avokado med pressad citron
och vitlökssalt...mmm, jättegott .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar