söndag 17 mars 2019

SAFTIGT LINGONBRÖD, 2 ST.



                        HEJSAN !

Lättbakat och jättegott,  prova Ni också !

HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 dl flytande smör/margarin
4 dl lättmjölk
2 dl lingonsylt
1 paket jäst (50 g)
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
12 - 13 dl bondbrödsmjöl  eller
mörkt lantbrödsmjöl

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA sönder jästen i en bunke.  Värm mjölken till 37 grader
och tillsätt smör/margarin. Rör ut jästen i degspadet .
Rör tills jästen löst sig.
TILLSÄTT lingonsylt, salt, solrosfrön och det mesta av mjölet .
Arbeta degen smidig.  Låt jäsa 30 minuter under duk.
Ta upp degen på mjölat bakbord . Knåda den smidig.
DELA degen i 2 delar och forma till avlånga eller runda bröd.
Skär några snitt i bröden med vass kniv .
Lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa 40 minuter.
SÄTT ugnen på 200 grader.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
Låt bröden svalna på galler under bakduk .

LYCKA TILL !



Inga kommentarer: