lördag 27 april 2019
BÄRFYLLD PAJ ,...hallon,blåbär,vinbär....
HEJSAN !
...björnbär passar utmärkt att lägga i pajskalet.
Bären har jag glaserat med lite vinbärs- GELE'.
Det blir extra gott .
Pajdegen behöver inte vila utan plattas ut direkt i formen.
HÄR ÄR RECEPTET :
MÖRDEG:
3 dl vetemjöl
3 msk socker
1/2 tsk bakpulver
125 g smör/margarin
1 litet ägg
FYLLNING:
ca 3/4 liter färska bär t ex hallon, blåbär,
björnbär, vinbär (det är gott att blanda )
GELE' :
ca 1 1/2 dl GELE'
vinbär eller äpple + 1 msk vatten.
MÖRDEG :
BLANDA mjöl, socker och bakpulver.
Tillsätt smält smör och ägg och arbeta ihop
till en smidig deg.
PLATTA eller kavla ut degen direkt i en pajform,
diameter ca 25 cm .
Grädda strax under mitten av ugnen i 175 grader
tills pajen är färdiggräddad , ca 20 minuter.
FYLLNING :
LÄGG tätt med färska bär i den kalla pajen.
SMÄLT GELEET tillsammans med vattnet på svag
värme och pensla bären med GELE'ET.
SERVERA pajen med vaniljglass, vaniljsås eller
lättvispad grädde.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar