lördag 27 april 2019

BÄRFYLLD PAJ ,...hallon,blåbär,vinbär....




                        HEJSAN !

...björnbär  passar  utmärkt  att  lägga  i  pajskalet.
Bären  har  jag  glaserat  med  lite  vinbärs- GELE'.
Det  blir  extra  gott .
Pajdegen behöver inte vila utan plattas ut  direkt i formen.

HÄR ÄR RECEPTET :
MÖRDEG:
3 dl vetemjöl
3 msk socker
1/2 tsk bakpulver
125 g smör/margarin
1 litet ägg
FYLLNING:
ca 3/4 liter  färska bär t ex hallon, blåbär,
björnbär, vinbär (det är gott att blanda )
GELE' :
ca 1 1/2 dl GELE'
vinbär eller äpple + 1 msk vatten.
MÖRDEG :
BLANDA mjöl, socker och bakpulver.
Tillsätt smält smör och ägg och arbeta ihop
till en smidig deg.
PLATTA eller kavla ut degen direkt i en pajform,
diameter ca 25 cm .
Grädda strax under mitten av ugnen i 175 grader
tills pajen är färdiggräddad , ca 20 minuter.
FYLLNING :
LÄGG tätt med färska bär i den kalla pajen.
SMÄLT GELEET tillsammans med vattnet på svag
värme och pensla bären med GELE'ET.
SERVERA pajen med vaniljglass, vaniljsås eller
lättvispad grädde.

LYCKA TILL !




Inga kommentarer: