lördag 27 april 2019

KRÄMIG RÄKPANNA, 4 PERS.



             HEJSAN !

Återigen gammaldags mat !
Grönsaker i en krämig välkryddad sås
ger rätten både god smak och vacker färg.

HÄR ÄR RECEPTET :
200 g färska champinjoner
1 purjolök
1 msk smör/margarin
1-2 röda paprikor
1/2 dl chilisås
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
eventuellt tabasco
ca 3/4 kg räkor med skal
(ca 300 g skalade)

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ och skiva champinjonerna.
Skölj och finstrimla purjolöken.
FRÄS champinjoner och purjolök i
smöret i en låg vid gryta på svag värme.
Rör i blandningen under tiden.
SKÖLJ  kärna ur och strimla paprikan .
Låt den fräsa med i grytan några minuter.
TILLSÄTT chilisås och grädde, salt och kryddor.
Låt  alltsammans  koka  på  svag  värme  utan  lock
tills såsen  kokat  ihop  och  blivit lite simmig 8-10 min.
SKALA  räkorna .  Lägg dem  i  grytan  och  låt  dem
bli  genomvarma  men inte koka.
Smaksätt mer om det behövs .
SERVERA med kokt ris eller pasta .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !



Inga kommentarer: