söndag 14 april 2019

VETEKRANS MED GRÖN FYLLNING .




                     HEJSAN !

Trots att det är kallt och blåser,- känns det att det är något på gång!  -Våren å sommaren !
Jag får sådan lust att baka...
En ljuvligt god krans, med lockande grön fyllning.

HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl mjölk
50 g jäst
1 1/2 dl strösocker
1 tsk salt
10 -15 dl vetemjöl - BERTE QVARN
150 g smör /margarin
FYLLNING :
200 g mandelmassa
4 msk smör/margarin
1 rårivet äpple
1/2 dl sötmandel, hackad
grön hushållsfärg eller karamellfärg, 2 droppar
TILL PENSLING :
1 ägg.

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smör / margarinet .
Ljumma mjölk till 37 grader, smula i jästen,
tillsätt socker, salt och smör- och margarinblandningen.
BLANDA i mjölet, arbeta samman till en smidig deg
och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter .
BLANDA FYLLNINGEN.
TA upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den
till en avlång kaka .
LÄGG fyllningen ovanpå och rulla ihop kransen och
lägg den på bakpappersklädd plåt .
KLIPP djupa snitt hela vägen uppepå kransen och 
låt kransen jäsa ytterligare 20 minuter.
PENSLA med uppvispat ägg och strö över hackad  mandel
och eventuellt  lite pärlsocker .
GRÄDDA i 210 - 220 grader ugn, i ca 25-30 minuter.
Låt kransen svalna .

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: