söndag 9 juni 2019

DRÖMGOD DESSERT-TÅRTA, 12 BITAR. (2 timmar i frysen ).



                           HEJSAN !

mmm... himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 färdig tårtbotten, 100 g

FROMAGE :
500  g skivad rabarber
3 dl strösocker
saft av 1/2 citron
8 GELANTINBLAD
4 dl vaniljvisp
TOPPING - DEKORERA :
250 g halverade jordgubbar
250 g hallon
myntablad

SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG tårtbottnen i en springform, ca 22 cm i diameter.
BLANDA rabarbern med socker och citron i en kastrull
och låt smälta under lock  på svag värme .
Blötlägg GELANTINBLADEN  i kallt vatten ca 5 minuter.
TA upp, låt rinna av och rör ner i den varma rabarbern tills
GELANTINET smält . Låt  svalna .
VISPA  Vaniljvispen styv, vänd ner rabarberkrämen och
fördela  ovanpå tårtbottnen .
LÅT stå KALLT ett par timmar tills fromagen stelnat .
DEKORERA .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: