måndag 6 januari 2020

SQUASH - SOPPA MED KESOKLÄMMA, 2 PORT.



                     HEJSAN !

HIMLA GOTT !

HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 gul lök
400 g squash
1 mjölig potatis
5 dl grönsaksbuljong
2 msk Philadelphiaost  5%,
salt , peppar
paprikapulver
KESOKLÄMMA :
1 skiva mjukt tunnbröd
150 g keso
1 paprika
eller 2 halvor i olika färger
1/2 tsk pepparrot
1 msk hackad gräslök

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA  löken och grovhacka den .
Ansa squashen och skär den i tärningar .
Skala potatisen och skär den i bitar.
FRÄS  lök, squash och potatis i ytterst
lite matfett några minuter .
Tillsätt buljongen och låt allt koka mjukt
under lock ca 15 - 20 minuter.
HÄLL soppan i en matberedare eller mixer
och kör till en jämn pure .
Häll tillbaka PURE'N i kastrullen och låt
soppan koka upp på nytt .
Vispa ner Philadelphia och låt osten smälta .
Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
KÄRNA ur paprikan och tärna den ganska fint
till kesoklämman .  Hacka gräslöken .
RÖR ner riven pepparrot i keson och smaka av.
Tillsätt paprika och gräslök .
Dela tunnbrödet och fördela kesoröran över det.
Rulla samman .

SMAKLIG MÅLTID !


Inga kommentarer: