måndag 23 mars 2020

KIKÄRTSGRYTA MED CITRONYOGHURT, 4 PERS.




                        HEJSAN !

De här kikärterna ska ligga i blöt över natten ,
(eller använd kokta  kikärter på burk =2 burkar)

HÄR ÄR RECEPTET :
5 - 6 dl kikärter
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 - 4 morötter
1 stor palsternacka
ca 5 dl grönsaksbuljong
1 citron
1 burk skalade tomater
TILLBEHÖR :
2 dl Kesella + lite yoghurt
1 citron
2 msk ljus fransk senap
salt och peppar

SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG kikärterna i blöt över natten ,
(eller använd kokta kikärter på burk =2 burkar)
Skala och hacka löken och vitlöken, skala och
skär morötterna  och  palsternackan  i  ganska
stora  bitar .
KOKA  blötlagda  kikärter  mjuka  i  saltat  vatten
ca  30  minuter ;  låt  dem   rinna  av .
Fräs  rotsakerna  i  lite  olja  i  en  stor  kastrull ,
häll  på  buljong  så  det  nätt   och  jämt  täcker
och  pressa  i  saften  av  1  citron .
Häll  i  kikärterna .  Koka  upp  och  koka i 20 min.
Skär  tomaterna  i  bitar  och  blanda  i  dem
tillsammans  med  spadet .
Koka  upp  och  smaksätt  med  salt  och  peppar .

RÖR  kesella  med  yoghurt  till  lagom  konsistens
och  smaksätt   med  citronsaft,  finrivet  citronskal
och  lite  senap .
SERVERA  som  TOPPING  till  kikärtsgrytan .

SMAKLIG  MÅLTID och LYCKA TILL !

Inga kommentarer: