måndag 23 mars 2020
KIKÄRTSGRYTA MED CITRONYOGHURT, 4 PERS.
HEJSAN !
De här kikärterna ska ligga i blöt över natten ,
(eller använd kokta kikärter på burk =2 burkar)
HÄR ÄR RECEPTET :
5 - 6 dl kikärter
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 - 4 morötter
1 stor palsternacka
ca 5 dl grönsaksbuljong
1 citron
1 burk skalade tomater
TILLBEHÖR :
2 dl Kesella + lite yoghurt
1 citron
2 msk ljus fransk senap
salt och peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG kikärterna i blöt över natten ,
(eller använd kokta kikärter på burk =2 burkar)
Skala och hacka löken och vitlöken, skala och
skär morötterna och palsternackan i ganska
stora bitar .
KOKA blötlagda kikärter mjuka i saltat vatten
ca 30 minuter ; låt dem rinna av .
Fräs rotsakerna i lite olja i en stor kastrull ,
häll på buljong så det nätt och jämt täcker
och pressa i saften av 1 citron .
Häll i kikärterna . Koka upp och koka i 20 min.
Skär tomaterna i bitar och blanda i dem
tillsammans med spadet .
Koka upp och smaksätt med salt och peppar .
RÖR kesella med yoghurt till lagom konsistens
och smaksätt med citronsaft, finrivet citronskal
och lite senap .
SERVERA som TOPPING till kikärtsgrytan .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar