torsdag 10 september 2020

ÄNTLIGEN FREDAG : UGNSSTEKT KYCKLING MED PARMESAN-SÅS, 4 PORT.



                         HEJSAN !

KYCKLING PÅ FREDAG ....nu blir det kycklingben
i ugnen tillsammans med massor av grönsaker .
Till det en ljuvligt god sås.
Avslutning en smarrig Gino .

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g potatis
2 rödlökar
3 paprikor i olika färger
30 g salami i små skivor
1 dl blandade oliver
1 1/2 kg kycklingben
2 msk olivolja
2 tsk torkad rosmarin
salt, peppar
rucola
TILLBEHÖR :
Parmesansås

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER.
Tvätta, skala och skiva potatisen .
Skala och klyfta löken .
Dela, kärna ur och skär paprikorna i stora bitar .
BLANDA potatis, lök, paprika, salami och oliver
och bred ut i en långpanna med bakplåtspapper
i botten.
Fördela kycklingbenen bland grönsakerna .
RINGLA över olja och krydda med rosmarin,
salt och peppar.
Tillaga i ugnen i ca 40 minuter .
KONTROLLERA ATT KYCKLINGEN ÄR
GENOMSTEKT .

VID SERVERING :
STRÖ över rucola och servera med Parmesansås.

PARMESANSÅS :
Koka upp 2 dl CREME FRAICHE
och 1 skalad och riven /pressad vitlöksklyfta .
Rör ner 1 dl riven parmesanost .
Smaka av med salt och svartpeppar .
SERVERA till kycklingen .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

Inga kommentarer: