torsdag 10 september 2020

BRITTENS, CHOKLADKAKA MED BANAN . 1 KAKA.



       
                                   HEJSAN !

ÅÅÅ ....SÅ HIMLA GOD !

Alltid när vi ungdomar träffades, skulle Britten baka
och då, en av gångerna blev det denna Skapelse .
Smaka på den här !

HÄR ÄR RECEPTET :
Fett och mjöl till en avlång form .
90 g smör/margarin
6 ägg
210 g strösocker
150 g mjöl
1 msk kakao
100 g mörk choklad (riven)
1 STOR banan
salt

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT  ugnen på 150 grader .
Smörj och mjöla formen ,  Avlång form ca 1 1/2 liter.
Smält smör i en kastrull  och låt svalna något .
DELA äggen .  Vispa äggulorna pösiga med
175 g  strösocker i en skål i varmt vattenbad.
Blanda mjöl, kakao och choklad i en skål och
rör ner i äggsmeten .
Tillsätt det smälta smöret och rör om .
SKALA  bananen, halvera på längden och skär smått.
Rör ner bananbitarna i smeten .
Vispa äggvitorna med 1 nypa salt till hårt skum, strö
undan för undan i resten av sockret .
Vänd ner äggvitorna i smeten .
HÄLL smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 35 min.
Ta ut kakan och låt svalna på ett galler .
Lossa kakan ur formen och servera i skivor,
gärna med vispad grädde . mmm....ljuvligt  !

LYCKA TILL !





Inga kommentarer: